73 кг пластмасови капачки за благотворителна цел предадоха от район "Северен"

16:29, 13 яну 17 25 420 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Поредното събрано количество пластмасови капачки предаде кметът на район „Северен” Ральо Ралев на Кирил Гаров – организатор на благотворителната инициатива.

Администрацията на район „Северен” събра и предаде 73 кг пластмасови капачки за рециклиране, а приходите от тях тази година ще се използват за нова кауза, която все още е в проект и чака одобрение.

Идеята на организаторите е със средствата от рециклираните капачки да се закупят книги, които да дарят на домове и центрове в Южна България за настаняване на деца, лишени от родителски грижи, да стимулират всяко дете да прочете поне една книжка като организират в края на годината състезание тип викторина с награди за отличилите се.

„Възнамеряваме да продължим традицията със събиране на пластмасови капачки. Радва ме факта, че все повече жители се включват в нея, а събраните средства се изразходват за различни по вид общественополезни каузи“, коментира кметът на „Северен”.

Пластмасови капачки могат да се предават денонощно на дежурния служител в районната администрация на адрес бул. ”Цар Борис ІІІ Обединител” № 22А.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама