Пловдивчани почетоха 139 години от Освобождението на града

16:09, 16 яну 17 25 430 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С полагане на венци и цветя пред паметника на Капитан Бураго в Дондуковата градина, пловдивчани почетоха 139 години от Освобождението на града от османско робство. На тържествената церемония присъстваха Командването на пловдивския гарнизон, народните представители Атанас Ташков, Петър Петров, Стефан Дедев и Георги Търновалийски, председателят на Общински съвет – Пловдив г-жа Савина Петкова, заместник-областният управител Георги Пилев, заместник-кметовете Амелия Гешева, Розалин Петков, Георги Маринов и Златин Велев, кметовете на шестте района на град Пловдив, общински съветници, представители на Съюза на офицерите и сержантите от запаса, ветерани и граждани.

В официалното честване, организирано от Община Пловдив, което е част от Календара на културните събития участие взеха военен духов оркестър, представителен взвод и венценосци от пловдивския гарнизон и членовете на Комитет „Родолюбие“.

Паметта на загиналите за свободата на Пловдив беше почетена с падане на колене и едноминутно мълчание. Водещ на събитието бе актьорът от Драматичен театър Пловдив, Симеон Алексиев, словото по повод годишнината бе произнесено от доц. д-р Тодор Радев, преподавател в катедра "История и археология" на Философско-исторически факултет на Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама