Затвор за скандалния бизнесмен Атанас Червенков-Райфъла и групата му

06:33, 17 яну 17 25 395 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пловдивският окръжен съд призна за виновни подсъдимите Веселин Загорски, Атанас Червенков, Симеон Генов, Бисер Романов и Васил Василев за виновни в това, че на 12.02.2014 г. в Пловдив в съучастие са направили опит умишлено да умъртвят Аргир Гяуров - собственик на медицински център в Пловдив, като деянието е извършено предумишлено и с користна цел и при условията на опасен рецидив от подсъдимия Загорски. Единствен от групата Стефан Гичев  е с условна присъда.

Петимата подсъдими са признати за виновни и за извършени от тях множество умишлени палежи на автомобили през периода от 9.01.2014 г. до 22.01.2015 г. в гр. Пловдив, като от деянията са последвали значителни вреди на обща стойност 49 289, 92 лв.. 

На подсъдимия Веселин Загорски му е наложено едно общо най-тежко наказание в размер на 16 години ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА е постановено да изтърпи при първоначален строг режим в затвор или затворническо общежитие от закрит тип.

На подсъдимия Атанас Червенков е наложено едно общо най-тежко наказание  в размер на 13  години ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА е постановено да изтърпи при първоначален строг режим в затвор или затворническо общежитие от закрит тип.

На подсъдимия Симеон Генов е наложено едно общо най-тежко наказание в размер на 6 години ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА е постановено да изтърпи при първоначален строг режим в затвор или затворническо общежитие от закрит тип.

На подсъдимия Бисер Романов е наложено едно общо най-тежко наказание в размер на ПЕТ ГОДИНИ И ОСЕМ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА е постановено да изтърпи при първоначален строг режим в затвор или затворническо общежитие от закрит тип.

На подсъдимия Васил Василев е наложено едно общо най-тежко наказание в размер на ЧЕТИРИ ГОДИНИ И ШЕСТ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА е постановено да изтърпи при първоначален общ режим в затвор или затворническо общежитие от открит тип.

Присъдата не е окончателна, подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативния съд.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама