Стартират безплатни обучения и консултации за младежите в Пловдив и региона

11:06, 17 яну 17 25 463 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Два Младежки информационно консултантски центрове /МИКЦ/ отварят врати през януари в Пловдив.

МИКЦ Пловдив и МИКЦ “МладежCo” предоставят безплатни информационни, консултантски и обучителни услуги за млади хора на възраст 15-29 години на територията на град Пловдив и област Пловдив, с цел повишаване на мотивацията им за успешно професионално и социално включване в обществения живот , в съответствие с техните заявени проблеми и нужди.

Домакин на МИКЦ “МладежCo” е „Младежко сдружение за мир и развитие на Балканите“, а на МИКЦ Пловдив  е Фондация „Национален алианс за работа с доброволци“.

МИКЦ- овете са част от мрежата от центрове, финансирана от Национална програма за младежта 2016 – 2020 на Министерство на младежта и спорта. В тях младежите в Пловдив ще могат да получат безплатна информация и консултация от специалисти за кариерно развитие, писане на проекти, управление на младежки инициативи, ефективно общуване, справяне с конфликтни ситуации, планиране и целеполагане, здравно образование, развиване на филантропски дейности и др.

По проекта са заложени и обучения с фокус: лична реализация, лидерство и предприемачество, доброволчество, семейно планиране и сексуално репродуктивно здраве, човешки права и междукултурна толератност, структурен диалог и др.  Всички те използват интерактивния подход и залагат на преживявания, чрез които да провокират и удовлетворят широк спектър от интереси на младежите в града. Освен това младежите ще имат възможност да обсъждат свои интересни теми, да бъдат въвлечени в организация на събития, кино прожекции – кино лектории и настолни игри.

Партньор на МИКЦ Пловдив е Община Пловдив, а на МИКЦ „МладежСо“ Община Марица и Община Куклен.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама