Опасен сняг надвисва от покривите в Пловдив, обезопасяват сгради

11:26, 20 яну 17 25 327 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„3-4 са местата по Главната, където има опасни висулки и голямо количество сняг от покривите, но те вече са обезопасени с ленти“, съобщи Георги Маринов, който заедно със заместник-кмета по „Транспорт“ Златин Велев направиха проверка за наличието на надвиснал лед от покривите и терасите на къщите по Главната улица.

Гражданите се призовават да внимават и да не се придвижват прекалено близо до сградите поради опасност от падане на ледени късове. „Припомняме, че ангажимент на домоуправителите и на собствениците е да следят за образуването на ледени висулки от покривите на жилищни сгради. Първата стъпка, която те трябва да предприемат в подобни случаи, е да обезопасят периметъра около опасния участък и той да бъде недостъпен за пешеходци,“ заяви заместник-кметът Златин Велев.

Ако гражданите не могат собственоръчно да премахнат снега през прозорец или тераса, то те трябва да се обадят на телефон 112. В тази връзки служители на Пловдивския общински инспекторат и Общинска охрана издирват собственици, като ги приканват да изпълняват своите задължения. Екип на ПБЗН се отзовава и на сигнали за премахване на ледени късове и сняг от покривите на училищата в града.

„От 2 часа сутринта служители на предприятието обработват с противообледенителни смеси булеварди и улици, за да не се образуват поледици, в резултат на което и днес трафикът е нормален, а автобусите на градския транспорт се движат по график“, посочи Златин Велев и уточни, че работата на екипите продължава във вътрешнокварталните улици.

Ако граждани забележат опасно надвиснали ледени висулки, могат да сигнализират на телефон на дежурния служител в Община Пловдив – 032/656 785.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама