ПФ: Скандално, в бюджета има пак пари за зоопарка и за почивна база в Приморско

13:19, 23 яну 17 25 407 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Като счетоводно издържан, но без да вдъхва доверие определиха от Патриотичния фронт бюджета на Пловдив за тази година. Най-скандалното според патриотите е , че има заложен нов един милион лева за изграждане на зоологическата градина и още толкова за строеж на почивна станция в Приморско. Финансовата рамка на града ще бъде гласувана на извънредна сесия в четвъртък. Шокиращо за патриотите е и , че в бюджета има заложен близо половин милион лева за закупуване на нови паяци, а само 3 хиляди лева за изграждане на нови паркинги.

От опозицията са категорични, че целевата субсидия, отпусната от държавата за капиталови разходи, е много малка-само 1 милион 865 хиляди лева. Според тях това за пореден път потвърждава цитираме "замръзналите отношения между кмета Иван Тотев и Бойко Борисов". Съмненията на патриотите будят отделените общо 6 милиона лева за ремонта на площад "Централен", кино "Космос" и изграждането на площад до Голямата базилика без да има реално яснота какво точно ще се прави.

"Предложението ни е този пари да минат във фонд "Резервен" докато не бъде предоставена точна количествено-стойностна сметка за дейностите, които предстоят по трите обекта, защото такива засега няма", каза общинският съветник Слави Георгиев.

Патриотите имат няколко конкретни предложения. "Най-накрая да бъде изготвен технически проект и за се започне работа по изграждането на южен обходен колектор, който е много важен за Пловдив. Да се предвидят средства за изграждане на джобове за таксита по ремонтирания бул "Васил Априлов", който сега са пропуснати. Да се изградят нови тротоари на улица "Царевец" в район "Западен" и нова детска площадка в район "Тракия", заяви общинският съветник Стефан Послийски.

Като патриоти те предлагат за 3-ти март да бъде раздаден българския трибагреник на всички училища и да бъде организиран кукерски събор.

"Предлагаме да се увеличат средствата за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми от 50 хиляди на 70 хиляди лева. Искаме и да се отпуснат по 2 хиляди лева на 13-те пансионерски клуба за коледно-новогодишни тържества", допълни общинския съветник Нина Гьошева.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама