Безплатни прегледи за глаукома и катаракта в УМБАЛ „Св.Георги“ в Пловдив

12:47, 18 фев 17 25 452 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кампания за безплатни очни прегледи за глаукома и катаракта организира Клиниката по очни болести на УМБАЛ „Свети Георги“-Пловдив от 20 февруари до 17 март. Поводът е Световната седмица за борба с глаукомата, която ще се състои от 12 до 18 март 2017 г.

Прегледите за глаукома и катаракта ще се провеждат с измерване на очното налягане. Желаещите да се включат в кампанията, трябва да се запишат предварително на тел.: 032/602 649 , в работен ден от 8 до 12 часа.

По данни на Българското глаукомно дружество, между 70 000 и 80 000 души в България страдат от глаукома, като само половината от тях знаят, че са болни и се лекуват. Данните съобщи проф. д-р Мариета Конарева – Костянева -   председател на Българско глаукомно дружество и лекар в Клиниката по очни болести на УМБАЛ „Свети Георги“-Пловдив.

Безплатните прегледи за глаукома и катаракта в Клиниката по очни болести на УМБАЛ „Свети Георги“-Пловдив винаги са с по-дълъг срок от отбелязваната в цял свят една работна седмица. Това се дължи на факта, че интересът на пациентите винаги е огромен и броят на записалите се далеч надхвърля възможностите за диагностициране в рамките на едноседмична кампания. Затова тази година клиниката е предвидила 4 поредни седмици.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама