Първокласници учат за Левски с тениски с лика му

14:57, 18 фев 17 25 691 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Елена Стоянова, класен ръководител на 1"б" клас „Многознайковци” в ОУ „Гео Милев” с. Белозем преподаде един различен урок по родолюбие.  23 деца, 7 от които са от ромски произход решаваха задачи по математика и български. Учениците трябваше да намерят от срички думи, които са свързани с Левски и да образуват изречение, което да носи вярна информация за Левски. Децата научиха през кой месец е обесен Левски, коя година, кой сезон. „В рамките на 35 минути успяхме да споменем за семейството му, дейността му и приносът му за България. Идеята да организирам час по родолюбие, ме осени внезапно. Може би бях подтикната от ежедневните разговори, които чувам, за родината ни. Хората говорят с огромна омраза за България и не знам дали го осъзнават, но я предават на децата си. Като човек патриот ме заболя много и реших, че децата заслужават да им покажа част от нещата и хората, с които със сигурност можем да се гордеем“, разказа Елена Стоянова, която е педагог за първа година и в момента учи начална педагогика в Пловдивския университет по програма „Заедно в час”.



„Тъй като наближава честването от смъртта на Левски, реших да посветя часа си на него. За целта намерих тениски с лика му, които бяха купени от част от родителите. Децата се справиха блестящо. В края на часа всяко се опита да прочете какво пише на тениската на другарчето му, а именно прословутата фраза на Дякона „Времето е в нас и ние сме във времето”, допълни Стоянова.

Тя уточни, че урокът е имал за цел да създаде патриотични чувства у децата, да ги запознае с историята, която предстои да изучават подробно и да зароди в тях любов към България. „Смятам, че този час ще остане завинаги в спомените им и силно се надявам, че един ден, когато станат възрастни, преди да говорят с омраза за родината, ще се замислят“, завърши преподавателката.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама