Корнелия Нинова задраска генерал Шивиков от листата в Пловдив-област

14:59, 20 фев 17 / Политика 25 417 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Генерал Димитър Шивиков не е включен в кандидат-депутатската листа на БСП за област Пловдив, съобщи Радио Пловдив. Преди дни лидерът на партията Корнелия Нинова подписа предизборно споразумение с представляваната от генерала Конфедерация Гражданско общество и обяви, че той ще бъде пети в листата в региона.

"Това не е мое решение. Не съм отказал. Решението да не бъда в листата е на БСП", заяви бившият командир на Карловската бригада.  "Нормално е да се чувствам засегнат, коментира днес Димитър Шивиков и допълни, че е накърнено патриотичното му чувство. Той посочи, че не знае дали решението да отпадне от номинациите на БСП за следващия парламент е на пловдивската партийна организация или на централата на социалистите в София.

Водачът на листата на „БСП за България“ в Пловдивска област Георги Търновалийски заяви, че генерал Шивиков, никога не е бил в подредената от областния съвет на партията листа. Въпреки коментарите за присъствието на Шивиков в гражданската квота, това не се случи, каза Търновалийски без да отговори защо. Той уточни, че местата за гражданскаат квота и коалиционните партньори се определят на национално ниво.

Припомняме, че Шиванков е бивш началник на 61-ва механизирана бригада в Карлово. В края на месец януари той беше обвинен в длъжностно присвояване на чужди вещи на обща стойност 10 225 лева, като за улесняване на това на 22 август 2010 г. е извършил и документно престъпление.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама