Еднопосочни улици тормозят пловдивчани, почти никой не спазва забраните

15:19, 21 фев 17 25 415 Шрифт:
Автор:

В района около НОИ наскоро беше въведена нова наредба за движение по близките улиците. Всички от тях вече са еднопосочни, което обаче затруднява шофьорите. Живеещите в района твърдят, че въпреки промяната преминаването в участъка остава изключително трудно. Големият проблем е, че хората рядко спазват забраната.

Снимка: topnovini.bg

Често се стига и да конфликти, разказват очевидци на "грозните сцени". В този лабиринт често нервите на хората не издържат. "Единият стои в колата, другия също и никой не отстъпва. Има случаи и когато излизат от колите и започват скандали. Бой още не сме видели, но никога не е късно", каза Пламен Иванчев, който работи в магазин на улица "Тракия". "Снощи около 17 часа пак се караха, тогава е най-опасно, защото много хора излизат от работа и тръгват с колите си", посочи Стела Герчева от близкия офис.

Жителите от района пък имат противоречиви мнения дали еднопосочните улици помагат или пречат. Всички обаче са единодушни, че знаците почти не се спазват.

В други държави еднопосочната улица е нещо нормално. В България обаче, където не всички са съвестни шофьори-движението е ад, а автомобилите пак са паркирани кой където намери. 

Снимка: topnovini.bg

За хората, които работят в района е още по-трудно. От една страна трябва да намерят място за паркиране, което си е шестица от тотото. Ако обаче нямат късмет трябва да стигнат до болницата на "Васил Априлов" да се върнат до Централна гара и после отново започна търсенето на паркомясто.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама