11 партии и 9 коалиции ще се борят за депутатски места в Пловдив и областта

09:17, 22 фев 17 / Политика 25 375 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

11 партии и 9 коалиции ще се борят за депутатски места в Пловдив и областта, предаде БГНЕС.

 Основната битка в Пловдив е между Бойко Борисов и Иво Христов. Водачите на листите на ГЕРБ и БСП са начело на списък с 22 кандидати. Освен тях, пълна листа регистрираха ДОСТ и коалиция „АБВ- Движение 21“. Водач на листата на ДОСТ е пловдивчанинът Кемал Тинев, следван от Венцислав Каймаканов, а начело на коалицията е Владимир Маринов, областен координатор на АБВ.

На изборната писта в града като водачи застават още бившият военен министър Николай Ненчев начело на листата на коалиция „Реформаторски блок- Глас народен“, и Дани Каназирева, оглавила две листи на „Нова Република“ в града и областта. Христо Иванов е другият важен играч в Пловдив, в областта листата на „Да, България“ води Велизар Шаламанов, бивш служебен министър на отбраната.

В областната си листа ГЕРБ залага на бившия началник отбрана ген. Константин Попов, колега на президента Румен Радев в авиацията. ДПС, които в град Пловдив по традиция не са съществен фактор в изборните резултати, отново залагат на Петя Раева, а в областта листата води Джевдет Чакъров. Жорж Ганчев е самотен играч в листата на "Коалиция на недоволните", само един кандидат има и БДЦ в лицето на Владислав Харалампиев.

В Пловдив - област за доверието на избирателя ще се борят 179 кандидати в 20 листи на партии и коалиции. Листата на БСП там се води от досегашния депутат Георги Търновалийски, на терена излиза и Божидар Лукарски като водач в листата на "Реформаторски блок- Глас народен". Начело на "Обединени патриоти" е Борис Ячев, следван от Магдалина Ташева. Листата на ДОСТ е оглавена от Шабан Али Дормуш. В политиката влиза и синът на Кирил Рашков- Ангел, който оглавява листата на ДРОМ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама