Със заплахи за блокади откриха селскостопанска изложба "АГРА" в Пловдив

14:37, 22 фев 17 25 309 Шрифт:
Автор:

Веднага след церемонията по официалното откриване на селскостопанска изложба "АГРА" недоволни земеделски производители от Асеноград обявиха, че има готовност за блокади на магистрали и пътища. Повод за недоволството е  забавянето на плащанията, които е трябвало да получат в края на февруари, но са отложени с още един месец.

"Това затруднява работата ни. Как да работим, постоянно взимаме заеми, за да си покрием разходите", попита производителят Емил Атанасов. Според него всичко зависи от едно нареждане от Министерството до Държавен фонд „Земеделие“, но то се бави.

"Вина за забавянето на директните плащания носи изцяло предишната администрация", отговори веднага служебният министър на земеделието Христо Бозуков, който откри изложението в Пловдив. "Пари има и те ще бъдат раздадени на стопаните, но не и преди да се оформи документалната част. Хората трябва да знаят, че в доклада на бившия директор на Държавен фонд "Земеделие" Румен Порожанов беше заложена плащанията да започнат най-рано през месеците юни и юли", каза още Христо Бозуков.

Служебният министър на земеделието откри 26-та Международна селскостопанска изложба АГРА, Специализираната изложба за биологично растениевъдство и животновъдство БиоАгра, Фудтех и 25-та Международна изложба за лозарство и винарство "Винария".  Посетителите имат възможност да се запознаят с иновациите в областта на селското стопанство, животновъдството, биологичното производство, храните и науката.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама