Огромен интерес към спектакъла "Хубава Яна" на ансамбъл „Тракия”

07:51, 23 фев 17 / Култура 25 491 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Поради големия зрителски интерес Фолклорен ансамбъл „Тракия” ще повтори спектакъла "Хубава Яна" на 1 март 2017 г. от 19 ч. в Дом на културата „Борис Христов“ в Пловдив. Билетите с цена 8 и 10 лв. се продават в сградата на ансамбъл „Тракия“ на ул. Даме Груев № 1 А, както и в Билетния център пред Община Пловдив (пл. "Стефан Стамболов" №1)

„Хубава Яна" е музикално-танцов спектакъл за историята, живота и любовта, създаден по идея и хореография на проф. Даниела Дженева, Главен художествен ръководител и хореограф на Фолклорен  ансамбъл "ТРАКИЯ".

Музика: Димитър Христов, Стефан Мутафчиев, Красен Господинов и Петьо Кръстев.

„Хубава Яна" включва 13 танца и песни от различни региони на България. Идеята възниква от народната поема "Даваш ли даваш балканджи Йово". Това е спектакъл за историята, живота и любовта, погледната през призмата на съвременника. Една трактовка за силата на любовта на Яна, която минава през противопоставянето и борбата, надмогва насилието и страданията, за да се издигне до своя апогей. Творбите на композиторите и хореографията са съчетани и подредени като музикален калейдоскоп от звуци и чувства.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама