Пловдив има вече клуб "Олимпиец"

16:30, 23 фев 17 / Спорт 25 424 Шрифт:
Автор:

Клуб "Олимпиец" беше учреден днес в присъствието на Георги Титюков, заместник-кмет "Спорт, младежки дейности и социална политика" и 14 олимпийски медалисти, които положиха подписите си в учредителния документ. Идеята е дошла от изложение през 2014 година, когато Пловдив беше Европейски град на спорта, на което бяха показани спортните успехи на града.

"Все повече хора трябва да научат и да знаят за спортните победи, да се запалят по спорта и да надминат и вашите постижения", каза Георги Титюков.

Всеки месец участниците в клуба ще се събират, ще обсъждат различни идеи и ще правят открити тренировки, с които да мотивират децата и младежите да бъдат по-активни, да се запалят по различните видове спорт.

Олимпийските медалисти, които участваха в създаването на клуба днес са: Николай Бухалов- кану, Асен Златев- вдигане на тежести, Петър Запрянов- стрелба, Ани Узунова- волейбол, Георги Василев-футбол, Пенка Стоянова – баскетбол, Сийка Келбечева- академично гребане, Ангелина Михайлова- баскетбол, Стоян Гунчев- волейбол, Иван Михайлов- бокс, Нонка Матова- стрелба, Каспар Симеонов- волейбол, Магдалена Георгиева- академично гребане и Стоянка Груйчева- академично гребане.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама