Организират Ден на биологичното земеделие в рамките на АГРА

07:55, 24 фев 17 25 316 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Висше училище по агробизнес и развитие на регионите - Пловдив за девета поредна година е инициатор и организатор на "Ден на биоземеделието". Събитието е част от Международната селскостопанска изложба АГРА и на него традиционно участват изтъкнати учени и експерти в областта на биоземеделието. Тази година то е под знака на 25-годишнината на ВУАРР.

Денят на биологичното земеделие се организира съвместно със Slow Food България, Международен панаир - Пловдив и Българска асоциация Биопродукти и ще се състои днес. В рамките на събитието от 10:00 ч. до 13:00 ч. ще се проведе Международна конференция на тема „Храните, природните ресурси и териториалните предизвикателства на бъдещето“, в която ще вземат участие изследователски и неправителствени организации, представители на държавни институции, фирми и университети.

Ще бъде връчена и престижната награда Лауреат "БИОФАКТОР", която е учредена от Академичния съвет на Висше училище по агробизнес и развитие на регионите и се излъчва за четвърта поредна година в памет на проф. Георги Сенгалевич – основател на Деня на биологичното земеделие.

Традиционно ще бъде организирано и изложение на местни и занаятчийски продукти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама