Обсъдиха правилното хранене при децата в пловдивския район "Западен"

16:50, 24 фев 17 25 301 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Храненето при децата в детските заведения в район „Западен” е на едно много добро ниво. Това стана ясно по време на среща, посветена на правилното хранене при децата, която се проведе в залата на кметството на район „Западен”. На нея присъстваха експерти от Регионалната здравна инспекция, директори, домакини и медицински сестри от детските заведения в района, а домакин бе кметът Димитър Колев.

По време на срещата експертът към РЗИ Валентин Петров изнесе отчет за констатираните факти от храненето на децата в район „Западен”. Той обясни в детайли какво е положението с отделните видове храни в различните детски градини и ясли, като даде много ценни съвети на ангажираните с този процес.

Експертът отчете, че качеството на хранене в детските заведения в района се е подобрило в сравнение с предходния анализ на Регионалната здравна инспекция. След изнасянето на отчета директори, медицински сестри и домакини получиха възможността да зададат своите въпроси относно храненето при децата към специалистите от РЗИ – Пловдив. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама