"Градът на Виното" в Панаира се разраства

17:52, 24 фев 17 25 350 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Печелившата формула на Град на виното в 11-а палата на Международен панаир Пловдив и обединяването на изложения за напитки и храни – „Винария“ и „Фудтех“ за трета поредна година се радва на успех. „Всички изложители са доволни от този формат, защото обединява хранително-вкусовия бранш и създава уют и комфорт за специалисти и посетители“, каза председателят на Националната лозаро-винарска камара Радослав Радев.

В Града на виното са разположени щандове на производители и дистрибутори на вина, магазин за продажби, гурме зона, зала за презентации и промоции на продукти. Той чудесно се съчетава с изложбените площи за храни на „Фудтех“. С нова визия е и зоната „Вкусове от Италия“, която се провежда за 13-а поредна година.

Преподаватели от Университета по хранителни технологии – Пловдив и техни колеги от Италия изнасят лекции за здравословни и функционални храни, хранене при затлъстяване и диабет, приложението на горските плодове и билките в здравословното хранене, както и свои разработки за производство на хляб с млечно-кисели закваски.

В рамките на „Винария“ и „Фудтех“ отново е позициониран щанд за измерване на кръвната захар от Националната асоциация на децата и младите хора с диабет. През него са преминали над 150 човека, като не се забелязват завишени стойности за разлика от предходни години, каза Елисавета Котова, която е председател на организацията. Тя уточни, че всички, които до момента са направили изследвания на кръвна захар и холестерол, са с добри показатели. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама