Решават съдбата на бившата Гарнизонна фурна в Пловдив с референдум

13:54, 27 фев 17 25 434 Шрифт:
Автор:

Съдбата на пространството до бившата Гарнизонна фурна ще бъде решено след допитване до жителите на район "Западен", съобщи днес кметът на Пловдив.  Така Иван Тотев отговори на художника и председател на управителния съвет на сдружение "Изкуството днес" Емил Миразчиев, който в края на миналата седмица заяви, че  Гарнизонна фурна може да се превърне в съвременен център за различни арт събития. Според Миразчиев без да се влагат големи инвестиции сградата може да се ремонтира и да функционира като модерен център за съвременно изкуство. 

Припомняме, че Община Пловдив планира сградата да се събори и да се изгради модерен парк. "Ще направим допитване до живущите, дори и с гласуване като на референдум, за да могат хората да си кажат директно мнението какво да се случи на мястото на Гарнизонна фурна", допълни Тотев.

Кметът уточни, че община Пловдив няма средства, които да инвестира в големи културни обекти. „За кино „Космос“ говорим за над 3 млн. лв., а тук обектът не е по-малък. Но ако хората кажат, че искат културна институция там, сме готови да изчакаме 8-10 години, докато общината събере парите", завърши Тотев. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама