Руският посланик сравни Пловдив със Санкт Петербург

18:03, 27 фев 17 25 726 Шрифт:
Автор:

„Пловдив е много красив и чист град“, това бяха първите думи на посланика на Русия Анатолий Макаров, който беше на първото си официално посещение в града. Посланик Анатолий Макаров сравни Пловдив със Санкт Петербург, който е „северната столица на Русия“, безопасен град, известен с руския балет. Той заяви, че руските университети са открили 300 места за български студенти, но допълни, че е необходимо активизиране на научните среди между България и Русия, както и разкриване на допълнителни възможности за обучение по руски език в средното образование.
В заседателната зала на Общината той беше посрещнат от кмета инж. Иван Тотев и заместник-кмета „Култура и туризъм“ Амелия Гешева и придружен от почетния консул на Руската федерация Георги Гергов.
„Пловдив има огромно културно-историческо наследство, с което много се гордеем - тракийско, римско, пешеходната ни улица е красива с много сгради в неокласицизъм“, с тези думи кметът Иван Тотев се обърна към посланик Анатолий Макаров и допълни, че градът ни е „жив, икономически град с най-голямото индустриално струпване на компании в Южна България, със 70 000 заети в производството, с големи инвестиции от международни компании.
Кметът Иван Тотев отбеляза, че в момента тече и подготовката на Пловдив за Европейска столица на културата през 2019г. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама