УМБАЛ "Пловдив" получи 25 болнични легла от най-висок клас

15:47, 28 фев 17 25 313 Шрифт:
Автор:

25-те болнични легла от висок клас са дарени на УМБАЛ "Пловдив"от Малтийския кръст със съдействието на посланика ни в Швейцария Меглена Плугчиева. Общата стойност на леглата е 50 000 лева и ще бъдат разпределени в отделенията на болницата с най-големи нужди.

Директорът на здравното заведение доц. Георги Йорданов съобщи, че в УМБАЛ "Пловдив" са подготвили мащабен проект за ново спешно отделение на стойност 9.5 милиона лева. То ще бъде разположено на първия етаж на мястото на сегашния хранителния блок. Предвидена е най-съвременна апаратура, като тук ще работят при пълна заетост 25 човека, казаха от ръководството.  От болницата вече са подали проекта в Министерството на здравеопазването, където ще текат тази година обществените поръчки. Стойността за обновяване на отделенията по спешна медицина в страната е 85 млн. евро.

Доц. Георги Йорданов заяви и, че системата за пръстовите отпечатъци пречи за бързото приемане на заболелите. При спешен случай, особено, лекарите гледат да спасят пациента. Разбирам и Здравната каса – каза той, че отказва да плати лечението при пропуск на неговото чекиране, затова удачното решение на проблема е да бъде въведена електронната здравна карта.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама