С празнична програма поздравяват пловдивчани за 1-ви март

07:22, 01 мар 17 25 316 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От 10 часа ученици от Националната гимназия за сценични и екранни изкуства гр.Пловдив ще декорират в бяло и червено част от седалките, които пловдивчани наричат „копчетата“ пред сградата на община Пловдив, в близост до дървото, украсено по повод 1 март.

В 11 часа майсторите от Колектив за национална шевица и орнаментика „Росица Чуканова“ към НЧ „Алеко Константинов – 1954“ Пловдив ще направят демонстрация за изработване на оригинални мартеници. Всички, които  желаят могат да се включат в демонстрацията и да изработят собственоръчно мартеници, като за целта на място ще бъдат осигурени всички необходими  материали.

Представители на всички пловдивски читалища ще раздадат на пловдивчани и гости на града мартеници, изработени специално за празника в ателиетата към читалищата в 11.30 часа.

Всички желаещи могат да си направят селфи и фотографии пред дървото с мартеници и на ПЕЙКАТА, декорирана от талантливите майстори от Регионална занаятчийска камара – Пловдив.

В галерия „Занаяти“ на ул. „ Д-р Вълкович“ 3 (под офиса на РЗК-Пловдив, вход от страната на ул. „Отец Паисий“) може да бъде разгледана и изложба – базар на  ръчно изработени мартеници- уникати от членовете на Регионална занаятчийска камара – Пловдив.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама