Тракия икономическа зона се разширява към Бургас

17:25, 01 мар 17 25 348 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Разширяването на проекта „Тракия икономическа зона“ /ТИЗ/ към Бургас обяви инж. Емил Янков, мениджър „Бизнес развитие" на ТИЗ, по време на IV-тата годишна конференция "Индустриално строителство и инвестиции 2017".

Вече е подписан меморандум за сътрудничество за развитие на икономически проекти на територията на община Бургас между кмета на черноморския град Димитър Николов и председателя на „Клъстер Тракия икономическа зона“ инж. Пламен Панчев. По този начин територията на община Бургас се включва към обхвата на „Тракия икономическа зона“.

Страните ще работят за ускореното икономическо развитие на регионите на Южна България,  за подобряване на обществената, жилищната, бизнес среда и мобилността на работната сила. Те ще обединят усилия за подпомагане и привличане на български и чуждестранни инвеститори.

С над 140 предприятия и над 1 млрд. евро инвестиции "Тракия икономическа зона"  превърна Пловдив в най-развития индустриален център на страната, благодарение на сътрудничеството между 9 общини - Пловдив, Асеновград, Калояново, Куклен, Марица, Първомай, Раковски, Родопи и Стамболийски, две сдружения - "Клъстер Тракия икономическа зона" и "Клъстер информационни и комуникационни технологии Пловдив", и бизнеса.

Само за последните две години инвестициите в ТИЗ достигат 300 млн. евро, конкретизира инж. Янков. По експертни изчисления над 3000 работници ще са необходими на предприятията в ТИЗ през 2017 г. Затова "Клъстер Тракия икономическа зона" заедно с JobTiger и 6 индустриални компании поде стратегическа инициатива за наемане на работници от населени места с висока безработица.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама