Осъденият кмет на Куклен обжалва присъдата си

07:38, 02 мар 17 25 341 Шрифт:
Автор:

Състав на Пловдивският апелативен съд в Пловдив ще разгледа делото е образувано по протест и жалба на бившият кмет на Куклен Димитър Сотиров. Подсъдимият е осъден на 1 година лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок и лишаване от правото да заема  обществена  длъжност за срок от две години , считано от влизане на присъдата в сила.

Димитър Сотиров е признат за виновен в това, че през периода  03.04.2008г.- 30.12.2009г. в при условията на продължавано престъпление, е нарушил служебните си задължения. Според решението на първа инстанцията той се е разпоредил с парични средства от бюджета на Община Куклен, с цел да набави за другиго имотна облага,  всичко общо 9 820 лева, и от това са могли да настъпят немаловажни вредни последици за Община Куклен.  Сотиров е подписвал договори за изграждане на бордюри и тротоари с фирма "Анастасов" ЕООД и „Айлин-строй” ЕООД, представлявани от Стоян Анастасов, които не са били финансово изгодни за общината.

На зам.-кмета Иван Апостолов бяха повдигнати две обвинения за престъпления по служба във връзка с обществени поръчки. Първото е свързано с обвинението на Сотиров, а второто е, че се възползвал от служебното си положение и използвал безплатно труда на около 10 души да строят вилата му в местността "Копривките". Със същото решение Апостолов е признат за невинен.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама