Съдят експресно избягалия затворник в Пловдив 

10:10, 02 мар 17 25 452 Шрифт:
Автор:

В Районен съд – Пловдив е образувано дело по предложение за одобряване на споразумение за решаване на дело по досъдебно производство, постигнато между Районна прокуратура и защитника на Тома Ендрев.

Срещу него са повдигнати две обвинения, че като затворник, изтърпяващ наказание лишаване от свобода, е избягал от затворническо общежитие „Хеброс“ при Затвора Пловдив. Ендрев ще бъде съден и за това, че при задържането му е държал 0.52 грама амфетамин на стойност 1,56 лв. Според закона се предвижда наказание лишаване от свобода до 3 години.

Припомняме, че Ендрев избяга от при транспортирането му от затворническото общежитие до сградата на пловдивския затвор на 21 февруари. Той беше задържан 4 дни по-късно в квартирата на рецидивиста Мариян Пенев. След получаването на сигнала за местонахождението на Ендрев полицаи са подмамили Пенев с информацията, че приятелката му е болна и трябва да я посети в пловдивска болница. Пред здравното заведение Пенев е задържан и води полицията в квартирата, където се е намирал Ендрев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама