Посещенията на експозицията "Българско възраждане" са безплатни днес

08:00, 03 мар 17 25 366 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На 3-ти март честваме Освобождението на България. На тази дата през 1878 г. е подписан Санстефанския мирен договор. Приключването на Руско-турската освободителна война слага край на турското робство и поставя началото на Княжество България. Т. нар. Санстефанска България се превръща в символ на националното единение и бленуван национален идеал през идните години.

Днес Регионален исторически музей – Пловдив ще работи със своята експозиция „Българско Възраждане”, която е подредена в къщата на Димитър Георгиади на ул. „Цанко Лавренов” № 1 в Старинен Пловдив. В деня на националния празник входът ще бъде свободен, а посетители ще се приемат от 9:30 до 17:30 ч.

Единствено днес и само в музейния магазин на експозицията печатни издания на Регионален исторически музей – Пловдив ще бъдат предлагани с до 50% отстъпка. Сред тях: Единствената по рода си „История на Община Пловдив /1878-1989/”, ще се продава на цена от 6 лева; Най-новият „Справочник на улиците и площадите в Пловдив”, ще се продава на цена от 4 лева; Луксозният календар за 2017 година "Спомен от Пловдив", ще се продава на цена от 6 лева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама