Кметът на Пловдив инспектира ремонта на ул. "Остромила"

10:41, 06 мар 17 25 415 Шрифт:
Автор:

Днес рано сутринта кметът на Пловдив инж. Иван Тотев инспектира старта на ремонта на улица „Остромила“. В присъствието на кмета на район Южен Борислав Инчев, главния инженер Йордан Калев и представители на фирмата изпълнител те направиха сутрешна оперативка и разбор на плана на действие за близките дни.

Припомняме, че през миналата седмица  собственици на фирми в квартал "Остромила" блокираха предвидения за вторник старт на ремонтните дейности на едноименната улица. Хората изказаха опасения, че няма да им бъде осигурен достъп до имотите чрез алтернативен маршрут. От фирмата изпълнител се ангажираха, че ще държат непрекъсната връзка с хората и при необходимост за изпълнение на по-големи и мащабни ремонти на улицата те ще бъдат предупреждавани, така че да направят и те своя график на работа.

Строително-ремонтите дейности започнаха днес след като Тотев лично се увери, че има осигурен алтернативен маршрут на движение. След като се махне стария асфалт, ще се изравни основата от трошен камък и ще се продължи с изграждане на канализацията.

Проектът за реконструкция на улица „Остромила“ включва изцяло нова пътна настилка, канализация, осветление, тротоари, шахти, джобове за контейнерите за смет. При нормални обстоятелства и хубаво време в рамките на 90 дни проектът трябва да бъде завършен. Стойността му е 2 милиона лева.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама