Удължават зеления сигнал на светофара срещу гробищата в "Кичук Париж"

07:51, 07 мар 17 25 429 Шрифт:
Автор:

Променят работния режим на новата светофарна уредба на бул. „Александър Стамболийски“ при кръстовището с ул. „Братя Бъкстон“. Това съобщи кметът на Пловдив Иван Тотев. "Ще се удължи зеления сигнал за автомобилите по "Александър Стамболийски". Минах вчера сутрин там, имаше огромно задръстване, трябва да се регулира след като бъдат направени тестовете", каза Тотев.

Съоръжението е изградено на едно от най-невралгичните кръстовища по булеварда с интензивен автомобилен трафик. В близост се намират болнични и учебни заведения, траурен парк, строителен хипермаркет и производствените бази на много компании, оттук преминават и  автобусни линии от вътрешноградския транспорт.

Новата светофарна уредба отговаря на всички съвременни изисквания. 16-те секции са оборудвани с LED модули, високата портална конструкция гарантира добрата видимост, а монтираният контролер е с възможност за включване към центъра за управление на трафика.

Изграждането на светофара на кръстовището между бул. „Александър Стамболийски“ и ул. „Братя Бъкстон“  започна в началото на месец декември 2016 година, в средата на февруари уредбата заработи на пълни обороти. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама