В Час на класа пловдивски ученици разпознават престъпници

07:00, 09 мар 17 25 328 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В Апелативен съд – Пловдив днес от 14,30 часа в зала №1 ще се проведе за девети пореден път  ЧАС НА КЛАСА.  Гости на съдиите ще бъдат деца от Дом за деца, лишени от родителска грижа „Княгиня Мария- Луиза“.

Децата  ще се запознаят с работата на съдиите по различните видове дела. Служители от Областно звено „Съдебна охрана” ще демонстрират техники при конвоиране на задържани лица и помощните средства, които използват. Децата ще могат да разгледат и полицейските автомобили, с които се транспортират обвиняемите.

Учениците ще могат да участват в разпознаване на лице, заподозряно в извършване на грабеж на мобилен телефон. Чрез ролева игра те ще могат да застанат на местата на съда, прокурора и защитата, участвайки в „съдебен процес”. На финала учениците ще имат възможност да  преценят дали обвиняем в извършване на грабеж на мобилен телефон е виновен или не. Впечатленията си от проведения Час на класа децата ще нарисуват, а с рисунките ще бъде организирана изложба по време на Деня на отворените врати в Съдебната палата на 21 април.

Инициативата „Час на класа” започна преди две  години. През това време над 250 пловдивски ученици са посетили Съдебната палата, запознавайки се с дейността на магистратите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама