"ВМЗ" ЕАД - Сопот внедрява последно поколение софтуер за дигитално проектиране и програмиране

12:25, 11 мар 17 25 357 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"ВМЗ" ЕАД - Сопот, най-голямото предприятие от военнопромишления комплекс в България, стартира процес на внедряване на последно поколение CAD/CAM/CAE система от висок клас от SIEMENS PLM Software. Ще бъдат включени над 40 броя CAD, CAM и CAE софтуерни лицензии за дигитално проектиране, симулация, програмиране на CNC машини и изготвяне на документация за производството на специални изделия.

"Като първа стъпка в изпълнението на изготвената стратегия за трансформация на бизнеса чрез внедряване на иновативни процеси и високи технологии, "ВМЗ" се довери на водещата световна инженерна компания, за плавен преход към дигитализация на инженерните процеси в дружеството. Успешното изпълнение на тази първа стъпка ще създаде устойчив инженерен фундамент за реализиране на стратегията, чрез предстоящото изграждане на научно-технологичен парк към "ВМЗ" Сопот - база, в която науката, знанията, дигиталните инструменти и иновациите ще подпомагат усилията на ръководството към синхронизиране на производството с високите критерии на инициативата ИНДУСТРИЯ 4.0“, каза Иван Гецов,  изпълнителен директор на ВМЗ.

След приключване на текущия етап на внедряване - обучение на инженерните специалисти и трансфер на технология ще извършат оценка на нуждите и подготовка за внедряване на PLM система за централизирано управление на инженерния процес, инженерните данни и измененията през целия жизнен цикъл на изделията на "ВМЗ" ЕАД - Сопот.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама