Новото българско кино със сериозно присъствие на София Филм Фест в Пловдив

10:50, 12 мар 17 25 401 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В рамките на 12 дни пловдивските зрители ще могат да видят 29 филма. Lucky Дом на киното за поредна година ще бъде домакин на едно от най-големите кино събития в града под тепетата. Вече се продават билетите. Освен на касата на киното и онлайн на www.boxoffice.bg, за първа година билети в кенчета ще се предлагат в най-добрите арт заведения в града.

Силно присъствие ще отбележи новото български кино. В специална рубрика са отделени най-новите и нашумели заглавия на български режисьори. Началото на фестивала ще постави “Асансьор за пациенти” на Иглика Трифонова (“Прокурорът, защитникът, бащата и неговият син”) с музика от Васил Гюров.

“Безбог” на Ралица Петрова е копродукция с Дания и Франция. Филмът взе голямата награда „Златен леопард“ на престижния филмов фестивал в Локарно, Швейцария, а актрисата във филма Ирена Иванова спечели приз за главна женска роля.

Светослав Овчаров разказва увлекателно и завладяващо, с умението на добър познавач на миналото и българската история. Най-новият му филм „Врагове” ще върне зрителите с век назад във времето на Балканската война, в една среща на български войници с техните турски противници. Във филма участват Асен Блатечки, Иван Бърнев, Валентин Ганев.

“И после светлина” е новият филм на режисьора на “Аве” Константин Божанов. Филмът е копродукция с Белгия и е заснет в България, Белгия и Великобритания. В главнта роля е изгряващата звезда от Ирландия Бари Кьоеган.

Най-новият игрален филм от сценариста и режисьора на „Двойникът”, „Господин за един ден”, „Да обичаш на инат”, „Маргарит и Маргарита” и много още любими на българския зрител игрални и документални филми Николай Волев „Извън пътя” ще бъде показан и пред пловдивската публика. Във филма участват Деян Донков, Сали Ибрахим, Аня Пенчева.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама