В Пловдив съдят шофьора на фолкпевицата Преслава, убил човек и избягал

07:00, 13 мар 17 25 275 Шрифт:
Автор:

Продължава делото срещу всички замесени в катастрофата, при която шофьорът на известната изпълнителка Преслава - Иван Саравски причинил смъртта на 84-годишния Петко Петков. Обвиняеми са Саравски,Тихомир Монев от Варна, Борислав Ташев, Сергей Джамбазов и Костадин Илиев.

Според обвинителния акт катастрофата е станала на пешеходна пътека в Пловдив, но Саравски не е оказал помощ на пострадалия, и е избягал от местопроизшествието.

Пътният полицай от Пловдив Костадин Илиев е дал съвета на Тихомир Монев да бъде намерено друго лице, което да заяви пред органите на МВР, че е управлявал автомобил, причинил катастрофата, вместо Саравски. В хода на разследването е било проведено претърсване и изземване в дома на Илиев, разрешено от Окръжен съд-Пловдив. При това процесуално действие са били иззети 89 бойни пистолетни патрони, които държал  без разрешение.

Тихомир Монев е предаден на съд за това, че на 6 декември 2014 г. поискал от Костадин Илиев да даде съвет как Саравски да избегне наказателно преследване след катастрофата, след което предал този съвет на Саравски. Борислав Ташев е предаден на съд за това, че се е представил пред полицейски орган за водач на лекия автомобил, прегазил възрастния мъж.  Полицаят от Пловдив Костадин Илиев е предаден на съд и за това, че получавал и подкупи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама