Заплатите на детските учителки в "Тракия" най-ниски в Пловдив

11:31, 14 мар 17 25 654 Шрифт:
Автор:

Недоволни детски учителки от район "Тракия" сигнализираха, че работят с максимален брой деца, а получават най-ниските заплати в Пловдив. "Условията на труд са много тежки, имаме над 30 деца. Правят се сборни групи, за да не се вземат заместници за икономия. Отделно никой не иска да идва да замества в нашия район, защото не знае, че заплатите са ниски", обясни Екатерина Петкова от ЦДГ "Едгар Бороу" в "Тракия".

По думите й детските учители в района се назначават единствено на минималната работна заплата за бранша. Младите учителки в същата градина получават 450 лева чисто възнаграждение. Петкова е изпратила писмен въпрос за ниските заплати до кмета на район "Тракия" Костадин Димитров. "Върнаха ми официален писмен отговор от Димитров. Там пише, че ние сме виновни, защото детската градина не е санирана, персоналът е застаряващ и се дават допълнителни средства за квалифицирания персонал", обясни Петкова.

Колежката й от ЦДГ "Слънце" обяви, че дори детските учителки в кварталите "Коматево" и "Прослав", които трудно събират по 25 деца в група, получават по-високи заплати отколкото в "Тракия".

Припомняме, че директорите на детските заведения управляват делегирания бюджет, като третостепенни разпоредители

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама