Пловдивският университет „П. Хилендарски“ връчва почетно звание на световноизвестeн математик

07:57, 15 мар 17 25 342 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На тържествена церемония днес ректорът на ПУ „Паисй Хилендарски“ ще връчи почетното звание „Доктор хонорис кауза“ на изтъкнатия и световноизвестен математик проф. Рави Агарвал. Това обяви деканът на Факултета по математика и информатика проф. д-р Антон Илиев. Присъждането на почетното звание е по повод 70-годишния юбилей на проф. Агарвал, както и като признание за изключителния му принос в развитието на математиката и нейните приложения, обясни проф. Илиев.

Проф. Рави Агарвал е ръководител на катедра в Университета A&M в Тексас, САЩ. Той е главен редактор на 4 списания с импакт фактор и член на редакционните колегии на 40 научни списания с международна редакционна колегия. Автор е на 39 монографии в областта на математиката, публикувал е над 1400 научни статии, които са цитирани над 35 000 пъти според Google Scholar.

Проф. Агарвал има редица съвместни проекти и постигнати резултати с преподаватели от Факултета по математика и информатика на ПУ „Паисий Хилендарски“, бил е и гост-лектор в Пловдивската алма матер.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама