Пуснаха в продажба самолетните билети от Пловдив до Милано и Брюксел

09:18, 17 мар 17 25 369 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Авиокомпания „Райънеър” пусна в продажба билети от зимното разписание за 2017 г. по новообявените маршрути Пловдив- Милано (Бергамо) и Пловдив-Брюксел (Шарлероа), съобщиха от фонда за развитие на Летище Пловдив. Новооткритите дестинации ще бъдат обслужвани от нискотарифния превозвач с по два полета седмично.  Новите полети от и до двата европейски града съществено ще допринесат за увеличението на посещаемостта на чуждестранни туристи в региона, което ще популяризира град Пловдив и региона като атрактивна туристическа и културна дестинация в България.

Фондът за развитие на Летище Пловдив - Южната врата на България, функционира от 2010 година. Той е първото по рода си обединение в страната, което подкрепя развитието на авиационната индустрия на регионално ниво и бе създадено по инициатива на сегашния кмет на Пловдив Иван Тотев, който тогава  беше областен управител. Негови членове са общините Пловдив, Родопи, Асеновград, Куклен, Хисаря, Калояново, Първомай, Раковски.

С помощта на Фонда стартираха първите от десетилетия редовни линии от Летище Пловдив. От тогава оперира и Райънеър – ирландската авиокомпания, която премина прага от сто милиона пътници годишно през 2016 г.  Развитието на летището е тясно свързано с икономическия възход на региона. Освен за нарастване на туристите, то е важно и с оглед на предстоящото домакинство на Пловдив като Европейска столица на културата през 2019 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама