30 отличници след завършващите в Техническия Университет-филиал Пловдив

10:17, 17 мар 17 25 338 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес от 14 часа в аулата на Техническия университет-филиал Пловдив дипломи ще получат сто шестдесет и осем студенти от факултета по електроника и автоматика на Техническия университет – филиал Пловдив.  Сто и осемнадесет от дипломантите са защитили бакалавърска степен на обучение, а 51 – магистърска степен. В четирите специалности на випуск 2016 има 30 отличници. С общ резултат от следването отличен 5,94 Деян Иванов е изпреварил всички от своя випуск. В първата четворка на отличниците са Ангел Апостолов магистър от специалността „Електротехника“ с успех отличен 5,88, както и дипломиралите се от „Компютърни системи и технологии“ Светла Кисьова – 5,84 и Николета Петкова – 5,68.

С решение на ръководството на вуза със златен медал за постигнатите успехи в обучението си ще бъдат наградени 5 дипломирани, а със сребърен - 3. На церемонията по дипломирането ще участват и 10 фирми, които са подготвили награди за абсолвентите. Интересно е, че сред 10 фирми, заявили участие за церемонията, две са софийски и една – от Панагюрище.

Според декана на факултет „Електроника и електротехника“ проф. д-р Гриша Спасов, някои от най-силните студенти от випуск 2016 няма да се дипломират сега, защото са били изкушени от високите заплати и са започнали работа, отлагайки своите последни изпити.  Около 50-60 на сто от завършващите бакалавърска степен на висшето образование във факултета по електроника и автоматика вече са записали магистратура в Техническия университет – филиал Пловдив. Най-голям е напливът за магистратури по специалност „Компютърни системи и технологии“, като за учебната 2016/2017 година при държавна поръчка за 20 места в Техническия университет – филиал Пловдив са се записали да учат 31 нови студенти.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама