• Снимка: Техническия университет-филиал Пловдив

Днес от 14 часа в аулата на Техническия университет-филиал Пловдив дипломи ще получат сто шестдесет и осем студенти от факултета по електроника и автоматика на Техническия университет – филиал Пловдив.  Сто и осемнадесет от дипломантите са защитили бакалавърска степен на обучение, а 51 – магистърска степен. В четирите специалности на випуск 2016 има 30 отличници. С общ резултат от следването отличен 5,94 Деян Иванов е изпреварил всички от своя випуск. В първата четворка на отличниците са Ангел Апостолов магистър от специалността „Електротехника“ с успех отличен 5,88, както и дипломиралите се от „Компютърни системи и технологии“ Светла Кисьова – 5,84 и Николета Петкова – 5,68.

С решение на ръководството на вуза със златен медал за постигнатите успехи в обучението си ще бъдат наградени 5 дипломирани, а със сребърен - 3. На церемонията по дипломирането ще участват и 10 фирми, които са подготвили награди за абсолвентите. Интересно е, че сред 10 фирми, заявили участие за церемонията, две са софийски и една – от Панагюрище.

Според декана на факултет „Електроника и електротехника“ проф. д-р Гриша Спасов, някои от най-силните студенти от випуск 2016 няма да се дипломират сега, защото са били изкушени от високите заплати и са започнали работа, отлагайки своите последни изпити.  Около 50-60 на сто от завършващите бакалавърска степен на висшето образование във факултета по електроника и автоматика вече са записали магистратура в Техническия университет – филиал Пловдив. Най-голям е напливът за магистратури по специалност „Компютърни системи и технологии“, като за учебната 2016/2017 година при държавна поръчка за 20 места в Техническия университет – филиал Пловдив са се записали да учат 31 нови студенти.

 

Реагирай на публикацията

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Общество

Политика

Икономика

Закон и ред

Здраве

Култура

Образование

Свят

Спорт

Любопитно