Почетният консул на Италия в Пловдив и д-р Ангел Енчев раздадоха „Топъл обяд“ на бедни

16:35, 17 мар 17 25 398 Шрифт:
Автор:

"Какво хубаво момче ни храни днес! Да си жив и здрав, за нас е чест", така посрещнаха почетния консул на Италия в Пловдив Джузепе ди Франческо хората, дошли да получат храна в кампания „Топъл обяд“ пред болница „Медлайн“ в Пловдив. "За мен е чест да бъда с вас, благодарете на д-р Невен Енчев по чиято инициатива от 3 години се реализира благородната кауза", отговори гостът. Той раздаде готвения грах заедно със д-р Ангел Енчев, хирург и съпредседател на Ортодоксалния орден на Хоспиталиерите на Свети Йоан.

„Подкрепям хуманитарната акция „Топъл обяд“, защото има постоянен характер и виждам, че грижата за тези изпаднали в трудна житейска ситуацията хора излиза от сърцата на двамата братя близнаци Енчеви. Много се надявам тази инициатива стане пример и съпричастността на двамата лекари към нуждаещите се да бъде подкрепена от други българи с възможности“, заяви Ди Франческо.

Той сподели, че  като почетен консул на Италия е организирал дарителски акции в помощ на болни деца. "Те бяха много по-щастливи от оказаното внимание, отколкото от подаръците, които им занесохме, очите им блестяха", отбеляза гостът. В родната му Сицилия грижата за болни и бедни хора е поета основно от църквата.

Пловдивската кампания „Топъл обяд“ на Ортодоксалния орден помага на хора в затруднено материално положение от 2014 г., без да се иска от тях да представят документи за социалния си статус. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама