Световен форум събера под тепетата най-талантливите млади предприемачи

07:00, 18 мар 17 25 305 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Startup Weekend Plovidv е едно от събитията в календара на глобалната организация Startup Weekend, което всяка година се организира в над 700 града по цял свят. Семинарът в Пловдив цели да събере на едно място млади хора и водещи практици от целия свят, с предприемачески дух и амбицията да превърнат идеите си в реалност.

Състезанието започва с презентирането на идея и нейното разработване. За тази цел в рамките на 54 часа програмисти, маркетинг специалисти, дизайнери и ентусиасти формират екипи помежду си, споделят идеи и изработват нови продукти. Крайната цел е стартирането на нов бизнес. Финалната оценка на екипите се присъжда от жури от професионалисти, водещи европейски и световни инвеститори и представители на местния бизнес.

Събитието е чудесна възможност за млади предприемачи и талантливи програмисти да се срещнат с ментори от водещи компании. Целта е с общи усилия идеите на екипите да се превърнат в продукти, да получат план за развитие. На такива събития често се раждат чудесни идеи за стартиране на бизнес начинания.

През последните години с развитието на ИТ индустрията, в Пловдив динамично се развива и екосистема от нововъзникнали компании и нова вълна от предприемачи. В града вече има над 6 хил. заети в ИТ и аутсорсинг индустрията, като се очаква до 2020г. заетите да са два пъти повече.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама