В Асеновград стартира второто издание на кампанията „Великден за всеки”

11:46, 19 мар 17 25 283 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Община Асеновград уведомява всички свои жители, бизнес-организации и институции на територията на Общината, които желаят да се включат в Националната кампания „Великден за всеки”, започна набирането на средства за хранителни продукти за подпомагане на възрастни хора с пенсии над минимума от 314 лева, които няма да получат надбавка от 40 лв., отпусната от правителството за Великден.

Националната кампания „Великден за всеки” – „Дари празник на баба и дядо” се организира под патронажа на омбудсмана на Република България Мая Манолова за втора поредна година.  Целта на инициативата е да бъдат подпомогнати с ваучери за 20 лева нуждаещите се пенсионери, чиято пенсия е над минимума от 314 лева и  няма да получат надбавката, отпусната от правителството за празника. Притежателите на ваучери ще могат да пазаруват в 5000 магазина в цялата страна.

Средствата за кампанията се набират по банкова сметка в УниКредит Булбанк АД, разкрита конкретно и единствено за целите на кампанията, като титуляр е Български Червен кръст /БЧК/. Изрично условие е, при попълване на платежното нареждане да се посочи „Великден за всеки – Община Асеновград”. Целта е децентрализация на набраните средства, така, че да е ясно с какъв паричен фонд разполага всяко от населените места и със съответната набрана сума да се закупят ваучери за храна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама