Йордан Камджалов „разбива“ Пловдив с класика, която провокира

13:04, 19 мар 17 / Култура 25 459 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Броени дни остават до концерта на маестро Йордан Камджалов и Genesis Orchestra, които заедно с хоровия формат на „Музикална лаборатория за Човека“ с диригент Мая Василева ще представят едно уникално музикално пътуване между живота и смъртта, към възкресението. Предсмъртното произведение на Моцарт ще звучи в зала „Колодрум“ на 26 март 2017 г. и ще въвлече публиката в мистерията на погребалната меса на гения, която оставя едно недовършено послание във вечността. Послание, което всеки да открие и довърши сам.

„Реквием“ в Пловдив ще бъде изпълнен по начин, който обещава да разбие традиционните представи за класически концерт – със сцена, поставена в центъра на спортната зала, която дава 360-градусов поглед към хора, оркестъра, солистите и диригента. Самата сцена ще бъде изградена под формата на птица, символ на окриляващата сила на музиката, на един полет към безсмъртието, към възкресението.

Повече за уникалния формат на концерта ще разкаже самият маестро Йордан Камджалов по време на т.нар. „Предконцертни диалози“ – още един уникален за България формат, въведен от самия него за среща с публиката преди концерта. Събитието ще се проведе на 20 март 2017 г., от 18:00 часа в ДК „Борис Христов“, Голяма конферентна зала, гр. Пловдив, и е отворено за всички, които искат да се докоснат за малко до магията на „Реквием“.

Концертът ще бъде записан и излъчен онлайн на живо по подхода на берлинската филхармония. Концертът се реализира в рамките на проект „Свобода в класиката” с подкрепата на Община Пловдив и е част от Културния календар на град Пловдив за 2017г.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама