Двама на съд в Пловдив за изготвяне на фалшиви документи и дипломи

07:00, 20 мар 17 25 394 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В Пловдивския районен съд започва дело с подсъдими Иван Б. и Анна К. Двамата са обвинени, че в периода 01.07.2015 г. до 27.08.2015 г. в съучастие като извършители са държали и укривали предмети – заготовки за печати с изписан текст “Варненски свободен университет Варна Черноризец Храбър”, “МОН Министерство на образованието и науката”, “Перфект такси ООД Пловдив”, “Автотранс 2000 ученици Пловдив ООД” и други.

При ареста на двамата са конфискувани компютърна техника, файлове с графични изображения на различни документи и други, за които знаят, че са предназначени и че са послужили за съставяне и за преправяне на български и чуждестранни документи за самоличност, свидетелства за управление на превозни средства, документи, удостоверяващи лични или регистрационни данни, документ за правоспособност, нотариални удостоверявания, като деянието е извършено с цел имотна облага. 

Срещу подсъдимите е повдигнато и обвинение, че в периода 01.07.2015-27.08.2015 г. в Пловдив в съучастие и като извършители при условията на продължавано престъпление с цел да бъдат ползвани, са съставили неистински официални документи – 2 бр. диплома за средно образование, 3 бр. свидетелство за водач, превозващ опасни товари, лични карти и др.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама