Преглеждат безплатно за туберкулоза в пловдивския район "Северен"

08:41, 21 мар 17 25 281 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В Програма „Подобряване на устойчивостта на Националната програма по туберкулоза” на Глобалния фонд за борба срещу СПИН, туберкулоза и малария и Министерство на здравеопазването са предвидени дейности за провеждане на национален флуорографски скрининг за туберкулоза сред групи във висок риск. Във връзка с тази програма община Пловдив организира и предлага безплатна услуга преглед с флуорограф за туберкулоза в мобилен кабинет, който ще бъде ситуиран в район „Северен” до 31.03.2017г. в часовете от 10,00 ч. до 15,00 ч. всеки работен ден от понеделник до петъкq включително. Мобилният кабинет ще е локализиран на адрес ул.”Дилянка „№1, която се намира в ромската Шекер махала. Прегледите са безплатни.

Безплатната услуга е организирана, осигурена и ще се реализира от експерти и специалисти от Община Пловдив, Министерство на здравеопазването,  СБПФЗАЛ – София – град, РЗИ - гр.Пловдив,  УМБАЛ „Св. Георги” – ЕАД - гр.Пловдив – пневмо - фтизиатрично отделение, Фондация„Панацея-97”-гр.Пловдив и Сдружение „Консултантско бюро Напредък 7„ - гр.Пловдив

Цел на изследването е превенция на туберкулозата на територията на община Пловдив, което се постига с ранно откриване на случаи с туберкулоза сред групи хора във висок риск и намаляване на случаите чрез своевременно лечение.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама