Иван Тотев: Избирайте обходни маршрути, за да се разтовари бул "Руски"

15:18, 21 мар 17 25 332 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Единственото, което може да се направи е хората да избират обходни маршрути и да избягват бул "Руски" в пиковите часове", коментира кметът на Пловдив Иван Тотев проблема с големите задръствания на пътната отсечка. Заради ремонт е затворен участъка от улица "Гладстон" до бул "6-ти Септември". Тотев посъветва пловдивчани да използват "Васил Априлов" и "Цар Борис III  Обединител". "Можем само да се опитаме с изпълнителя на ремонта да намалим срока на строително-монтажните дейности. Конкретно тази отсечка, която се работи, е по-лесна за изпълнение, защото не се налага подмяна на водопровод. Точно, за да избегнем кошмарен трафик не затворихме и бул "Васил Априлов" тази година", каза кметът.

Според него движението в района на Мол "Марково тепе" дори трябва да се е разтоварило, защото улиците "Гладстон" и "Любен Каравелов" вече са отворени за движение. "Причина за задръстванията са хубавото време.  Тогава всеки се качва на автомобила. До преди 10 дни нямаше такова движение в района", допълни още Тотев.

Той припомни, че предстои затваряне и на западното платно на "Руски", което вече ще отнеме повече време, защото ще се наложи подмяна и на ВиК мрежата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама