Прокуратурата в Пазарджик разследва смъртта на работниците от Пещера

15:40, 21 мар 17 25 270 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В Окръжна прокуратура - Пазарджик е образувано досъдебно производство за причиняване на смърт поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или на друга правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност .

До момента е установено, че на 20 март 2017 г., около 14 часа,  по време на работа в реактор за ензимен продукт „дехалогеназа“ в цех „Обединен производствен комплекс 4“ в завод „Биовет“ АД-Пещера са загинали двама работници – на 30 г. и на 34 г.  Припомняме, че сигналът за инцидента беше подаден вчера към 14 часа в пожарната служба в града.  По първоначални данни, първо единият работник е започнал да показва признаци на задушаване, а другият е влязъл да му помогне, но не е успял и двамата са починали на място.

Под ръководството на Окръжна прокуратура-Пазарджик са започнали процесуално-следствени действия – извършен е оглед на местопроизшествие, разпити на свидетели, предстои да бъдат назначени съдебно-медицински и химическа експертизи. В момента досъдебното производство се води срещу неизвестен извършител. Разследването по случая продължава.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама