От министерството на здравеопазването проверяват мерките срещу морбили в Пловдив

10:09, 22 мар 17 25 339 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Заместник-министърът на здравеопазването д-р Галин Каменов и изп. длъжн. Главен държавен здравен инспектор д-р Радосвета Филипова ще посетят Пловдив, за да проверят на място общата организация и изпълнението на инструкциите за ограничаване на възможността за разпространение на морбили.

Представителите на Министерството на здравеопазването ще се срещнат с директора на Регионалната здравна инспекция – Пловдив д-р Ваня Танчева и с представители на дирекция „Надзор на заразните болести“ към РЗИ.  Срещата ще бъде закрита за медии.

Припомняме, че 7 са вече случаите на морбили в Пловдив. Досега заболелите са деца от Столипиново, неимунизирани, както и две млади майки от селата Чешнегирово и Злати трап. Жените са на възраст 22 и 24 години, от ромското малцинство, не помнят дали са били имунизирани. Тъй като и двете имат малки деца, те също са приети в болницата за наблюдение.

След 11 часа д-р Каменов ще се срещне със заместник-кмета и временно изпълняващ длъжността кмет на Пловдив Георги Титюков, с кмета на район „Източен“ Николай Чунчуков и други в сградата на Община Пловдив.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама