С молитва рокерите откриха мотосезона в Пловдив

13:48, 22 мар 17 25 414 Шрифт:
Автор:

По стара традиция пловдивските рокери откриват мотосезона винаги на 22 март с шествие до Бачковския манастир.  Децата на вятъра оформиха близо 5 километрова колона, която започна обиколката си от улица "Дилянка" до стадион Марица. Близо хиляда души се събраха край "Захарна фабрика", къде беше сборния пункт на рокерите. В градинката до бензиностанцията край МБАЛ Пловдив беше отслужена първата кратка молитва, за да бъдат предпазени рокерите на пътя.

Снимка: Topnovini.bg

Машини от всякакъв тип нетърпеливи очакваха собствениците им да ги "запалят". Красиви жени и пушек на скара допълваха картината, която е типична за 22 март в Пловдив. Областният управител Здравко Димитров, който е известен със страстта си към моторите, за поредна година се включва в мотошествието.

Снимка: Topnovini.bg

Традиционно от полицията бяха осигурени засилено присъствие на униформени в района, след тръгването на колоната движението по ул. ”Дилянка” в отсечката между бул.”България” и ул.”Напредък” беше затруднено. След обиколката в Пловдив рокерите заминаха за Бачково, за да запалят свещ за безаварийно пътуване през годината.  

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама