Пловдивски деца: Пазете сладката вода, тя изчезва

16:19, 22 мар 17 25 1615 Шрифт:
Автор:

Над 150 деца от различни училища се включиха в днешния празник за Световния ден на водата, който се проведе в Цар-Симеоновата градина в Пловдив.  Празничният концерт откриха заместник-кметът Георги Титюков и зам.-министърът на околната среда и водите Ренета Колева. Те призоваха за опазване на водните ресурси и пестене на водата, която е основата на живота на Земята. Екоинституциите пък бяха осигурили за гражданите информационни материали, свързани с опазването на околната среда и водите.

 

Пловдивските ученици се включиха в тържеството с изложби на макети, опити и рисунки."Пазете водата, тя е на изчерпване. Има страни, в които водата е по-ценна от злато, а ние я хабим", каза Бояна, която беше направила инсталация за кръговрата на водата. "Водата е много важна, без нея не можем. Даже нашето тяло съдържа 76 процента вода", мотивира се Стаси. 

През тази година инициативите по повод Световния ден на водата са на тема, свързана с отпадъчните води. Кампанията „Защо хабим водата?“ отправя послания за намаляване на количеството отпадъчни води и възможностите за оползотворяването им.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама