Излъчват победителите в национален фолклорен конкурс „Орфееви таланти“

08:08, 25 мар 17 25 419 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес е последният ден на Национален фолклорен конкурс „Орфееви таланти“, който се организира от Община Пловдив, Националният младежки фолклорен съюз и Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство.  Форумът е място за изява на таланта на деца, ученици, студенти и преподаватели в областта на българското народно-песенно, инструментално и танцово изкуство, като целта е съхраняване и обогатяване на българската национална култура. В конкурса вземат участие над 5 000 изпълнители.

Регламентът разделя участниците в 6 групи от деца от детските градини до над 25-годишни /учители, народни изпълнители и други желаещи/.

Председател на журито е ректорът на АМТИИ проф. академик Милчо Василев, а членове са проф. д-р Тодор Киров, проф. д-р Любен Досев, проф. д-р Костадин Бураджиев, проф. д-р Даниела Дженева и мн. други изтъкнати изпълнители на фолклор и специалисти.

Националният фолклорен конкурс „Орфееви таланти“ е един от най-големите и престижни конкурси в България. Събитието се провежда ежегодно, по традиция през предпоследната седмица на месец март. Тази година изпълненията са на сцените на Военния клуб и Концертната зала на пл. Централен в Пловдив.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама