Пролетта смeня лицето на Капана в Пловдив

15:07, 25 мар 17 25 445 Шрифт:
Автор:

Декорации от плат, интерактивни инсталации и пърформанси  преобразяват уличното пространство в Капана следващите три месеца. Проектът „Лица/Faces/Caras“, подкрепен от фондация „Пловдив 2019“, ще оживи познатите улици на Капана с работилници по жонглиране и цветни декорации по фасадите на сградите. Любителите на театралното изкуство ще могат да видят артисти на кокили и живи статуи от театъра на огъня и сенките FIRETER.

 

Кварталът вече се радва на първите си пролетни промени с монтирането на шест цветни лиани. Следващите седмици те ще се разлистват, а своеобразните им плодове ще привличат вниманието на минувачите с кратка информация за историята на Капана. Авторът Пламен Иванов предвижда в началото на април да остави в квартала и спомен за емоциите, които носи месец март с арт инсталация, вдъхновена от събуждащата се природа.

Проектът ще обхване пространството на улиците – Златарска, Христо Дюкмеджиев, Загреб, Павел Куртевич и Кожухарска. Всички желаещи могат да се включат в преобразяването като участват в изработката на инсталациите или дадат своите идеи на фейсбук страницата на проекта: Лица/Faces/Caras & Fireter.

 

Промяната на емблематичните улици в Капана – квартал на творческите индустрии е в синхрон с концепцията на новата визуална идентичност на квартала -  Creative playground / Място за творчество и забавление:  http://visitkapana.bg

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама