Български филм в съботния ден на София Филм Фест в Пловдив

17:23, 25 мар 17 / Култура 25 405 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За да представят филма на Светослав Овчаров “Врагове” в Пловдив пристигат Иван Бърнев и Леарт Докле. Срещата с тях и прожекцията на филма са в 18:30 часа. Пролетта на 1913 г. Балканската война. Турски броненосец тероризира с далекобойните си оръдия българската армия. Въпреки разногласията помежду си, група отчаяни военни се заемат да пренесат по суша лодка.

Те искат да я превърнат в жива торпила и да потопят броненосеца. По пътя се сблъскват с турски войници, които от врагове стават техни съюзници. Противоречията между българите могат да се окажат по-силни от омразата към враговете.

От 20:45 часа можете да гледате новия филм на Андрей Кончаловски - “Рай”. Пътищата на Олга, Жул и Хелмут се пресичат в тежки военни времена.  Олга – имигрирала руска аристократка е арестувана от нацистите. В затвора тя се запознава с Жул – нацист, който предлага по-лека присъда срещу любовта й. Олга все пак е преместена в концентрационен лагер. Там среща влюбения в нея немски офицер от SS Хелмут.

Старата страст помежду им бързо се разпалва. Хелмут предлага на Олга бягство, но с наближаването на нацисткия крах представата й за Рай драстично се променя.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама