В Пловдив обвиняват мъж, взел пари след телефонна измама

13:22, 27 мар 17 25 347 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо Евгени В., на 56 г., за това, че при условията на опасен рецидив, е отнел чужди движими вещи от другиго, с намерението противозаконно да ги присвои, като е употребил за това сила . На 9 ноември 2016 г. обвиняемият Евгени В. и негов познат тръгнали с лек автомобил, марка „Фолксваген Голф“ от София за Пловдив. Двамата били извикани в града под тепетата от неустановено по делото лице, което им се обадило по телефона и поискало, срещу заплащане, да отидат на адрес в града, за да получат определена сума пари.

Междувременно на домашния телефон на 87-годишна пловдивчанка жена, се обадил непознат мъж, който се представил за д-р Иван Иванов. Той съобщил, че внукът й бил пострадал при катастрофа и трябвало спешно да бъде опериран, като хирургическата интервенция щяла да струва 10 000 лева. Жената му отговорила, че има 8 000 лева, от които приготвила да предаде 5 000 лева за „операцията“.  Обвиняемият отишъл на адреса на възрастната жена, посочен от неустановеното по делото лице. Влязъл в коридора на къщата, а придружителят останал на улицата. Пенсионерката казала, че ще предаде парите, но в присъствието на свидетел. Тогава обвиняемият решил да отнеме със сила сумата, която жената държала в ръката си. Той я блъснал на пода, а пострадалата паднала. Мъжът започнал да дърпа парите от ръцете й, като успял да вземе 3 150 лева,  а останалите 1 850 лева се разпилели в коридора. След това избягал и заминал за София, като за случая е бил подаден сигнал в полицията.

На 2 декември 2016 г. обвиняемият е бил задържан от органите на МВР. Разпитан в хода на досъдебното производство, той се е признал за виновен и е възстановил сумата на пострадалата жена. Обвиняемият е с мярка за неотклонение „задържане под стража“ и се намира в пловдивския затвор.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама